perjantai 26. marraskuuta 2021

Kaakaokuppikakut

Ihania kuppikakkuja kaakaoisella kermakuorrutteella.

Alkuperäinen ohje kuppikakkuihin on kirjasta The Hummingbird Bakeryn Leivonnaisia herkkusuille. Siinä resepti on nimellä suklaakuppikakut, mutta koska suklaata näissä ei ole, nimesin ne nyt kaakaokuppikakuiksi. Kuorrute ei ole kirjasta.


12 kpl muffinssipellillä

Kuppikakkutaikina:
100 g (1,5 dl) vehnäjauhoja
20 g (0,5 dl) kaakaojauhetta
140 g (1,6 dl) sokeria
1,5 tl leivinjauhetta
40 g voita huoneenlämpöisenä
1,2 dl rasvatonta maitoa
1 kananmuna
0,5 tl vaniljasokeria

Mittaa pehmeä voi, jauhot, kaakaojauhe, sokeri, leivinjauhe, leivinjauhe ja sekoita lusikalla kunnes seos on murumaista ja ainekset ovat yhdistyneet. Lisää maito ja muna ja vaniljasokeri. Sekoita hyvin.

Lusikoi taikina paperivuokiin niin, että vuokiin jää kolmannes tyhjää. Paista 170 asteisessa uunissa 20-25 minuuttia tai kunnes pinta on sormella koetettaessa kimmoisa. Keskelle työnnettyyn tikkuun ei saa tarttua taikinaa. Anna kuppikakkujen jäähtyä hetki pellillä ja nosta ne sitten lautasen päälle jäähtymään.


Kaakaokermakuorrute: 1 dl vispikermaa tai kuohukermaa, 1 rkl tomusokeria, 0,5 rkl kaakaojauhetta

Vaahdota kerma tomusokerin ja kaakaojauheen kanssa. Pursota.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti