maanantai 31. joulukuuta 2012

Jogurttipalat

Mansikkamäen vanhasta blogista otin joskus talteen tämän reseptin jota pikkasen muokkasin. Muutokset suluissa. Mehevää ja muhkeaa! Hyvää uutta vuotta kaikille!




16 kpl

Vuoka 35x25 cm

Pohja:
3 dl sokeria (laitoin 2,5 dl)
2,5 dl maustamatonta jogurttia (Turkkilaista)
3 kananmunaa
1,25 dl juoksevaa margariinia (laitoin 100 g sulatettua voita)
90 g tummaa suklaata sulatettuna (laitoin 100 g)
1 tl vaniljasokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,25 tl suolaa

Kuorrutus:
2,5 dl rouhittua tummaa suklaata (laitoin 100 g)
0,5 dl maustamatonta jogurttia (Turkkilaista)

Koristelu:
Meiran suklaarakeita

Lämmitä uuni 180 asteeseen (175 asteeseen). Voitele 2 litran neliömäinen vuoka kevyesti. (Vuoka 35 x 25 cm) Vatkaa sokeri, 2 1/2 dl jogurttia, munat, voi, sulatettu suklaa ja vaniljasokeri huolellisesti sekaisin. Lisää jauhot, leivinjauhe ja suola. Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja levitä seos voideltuun vuokaan. Paista 30-35 min tai kunnes kakku on kypsä. Anna jäähtyä kunnolla.

Valmista kuorrutus: Sulata suklaa mikrossa välillä sekoittaen. Lisää jogurtti ja sekoita sileäksi. Levitä kuorrutus tasaiseksi kakun päälle, anna jähmettyä kylmässä ja leikkaa paloiksi.

6 kommenttia:

  1. Mmmm! Samaa mieltä Melodyn kanssa, ehdottomasti! Varmasti kokeilen mahdollisimman pian! :P

    VastaaPoista
  2. Jee, jotain takuulla maukasta, johon voi käyttää sitä jogurttia tonnipakkauksesta!
    Namnam, huomenna suklaaostoksille;)

    VastaaPoista
  3. Tuollaista ohjetta mihin tulee jugurttia, niin en olekaan koskaan ennen törmännyt. Varmasti maukasta!

    VastaaPoista
  4. Vaikuttaa kokeilemisen arvoiselta herkulta... oikein makoisaa vuotta 2013 sinulle.

    VastaaPoista
  5. Hei! Heitin sulle haasteen, joka löytyy blogistani.

    Ihanan näköisiä leivonnaisia sulla täällä :)

    VastaaPoista