torstai 27. joulukuuta 2012

Glögi-jogurttikakku

Kakku tapaninpäivän viettoon.




26 cm irtopohjavuoan rengas

Pohja:
250 g kaurakeksejä / digestivekeksejä
100 g sulatettua voita

Täyte:
3 liivatelehteä
1 dl flora vanillaa
1,5 dl flora vispiä
500 g turkkilaista jogurttia
1 vaniljatangon siemenet + 1 rkl sokeria
1 dl tomusokeria
tilkka vettä liivatelehtien sulatukseen

Kiille:
3 dl glögiä (Valio)
3 liivatelehteä

Koristelu:
valkosuklaata raastettuna (3 palaa, Panda)
sokerimassasta lumihiutaleet
pehmeitä hopeakuulia


Murskaa keksit ja sekoita sulatettu voi. Laita vuokaan reunakalvo. Painele seos suoraan tarjoilualustalle irtopohjavuoan reunojen sisäpuolelle.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vispaa vanilla ja vispi. Sekoita turkkilaiseen jogurttiin vaniljatangon siemenet, käytä siementen erottelussa sokeria apuna. Sulata liivatelehdet tilkkaan kiehuvaa vettä kattilassa. Kaada ohuena nauhana jogurtin joukkoon samalla sekoittaen. Sekoita kaikki aineet yhteen. Kaada pohjan päälle ja anna seistä jääkaapissa yön yli.

Anna glögin lämmetä huoneenlämmössä, jotta lämpötilaero ei ole liian suuri. Kuumenna noin 1 dl glögistä kattilassa lähes kiehuvaksi ja sulata siihen liotetut liivatelehdet. Kaada ohuena nauhana varovasti sekoitellen lopun glögin sekaan. Anna hetki jäähtyä. Nostele lusikalla vuokaan täytteen päälle varovasti tasainen pinta. Kaada sitten loputkin lusikan avulla. Anna jähmettyä jääkaapissa pari tuntia. Irroita rengas ja reunakalvo. Koristele.

1 kommentti:

  1. Vesi kielellä !
    Onnekasta uutta alkanutta vuotta 2013 kaikilla herkuilla !

    VastaaPoista