Vuoka 35x25 cm tai muu
4-5 omenaa
0,25 dl rommia
0,5 tl kanelia
75 g voita
0,75 dl fariinisokeria
2 dl kaurahiutaleita
Kuori ja lohko omenat laakeaan, voideltuun uunivuokaan. Kaada päälle rommi ja anna marinoitua niin kauan kuin maltat (käytännössä kuitenkin vartista pariin tuntiin). Ripottele pinnalle kanelia. Sulata voi ja lisää fariinisokeri ja kaurahiutaleet. Levitä seos omenalohkojen päälle. Paista paistosta 200-asteisen uunin alaosassa noin 30 minuuttia. Tarjoile vaniljakastikkeen tai -jäätelon kanssa.
Rommin lisäminen on hyvä idea. Olen itsekin suunnitellut kaura-omanepaistoksen valmistamista. Hyvin on sinulla onnistunut.
VastaaPoistaItse tykkään kanssa tosi paljon kaura-omenapaistoksesta, mutta ikinä en ole testannut lisätä rommia!:) Hyvä idea, rommi sopii varmaan tosi hyvin!:)
VastaaPoistaPalasinkin takaisin vuodatukseen =)
VastaaPoistaRommeja on monenlaatuisia ja makuisia - mitä suosittelisit käytettäväksi tässä reseptissä? Alahyllyn kitkeriä vai ylähyllyn pehmeitä rommeja?
VastaaPoistaKäytän sellaista kuin Captain Morgan, Black Jamaica rom kaikkeen leivontaan, koska sitä anoppini suositteli aikoinaan, kun antoi Sacher-kakkunsa reseptin. Siihen kakkuun kuulemma ainoa oikea rommi, ja samaa mieltä olen minäkin. Sopii hyvin myös rommikaakaoon. Eikä se pahalta maistu lasistakaan :)
Poista