16 kpl
Taikina:
125 g voita (laitoin 100 g)
3 dl vehnäjauhoja
4 rkl sokeria
Täyte:
50 g voita0,5 dl tomusokeria
1 tölkki (n. 400 g) kondensoitua maitoa, keittämätöntä
Pinnalle:
100 g maitosuklaata (laitoin Fazerin tummaa)
Nypi rasva ja vehnäjauhot murumaiseksi seokseksi, lisää sokeri joukkoon. Painele taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (noin 35x25 cm), pistele haarukalla. Paista 200 asteisen uunin alimmalla ritilätasolla n. 20 minuuttia, kunnes pinta on kauniin kullanruskea.
Mittaa kattilaan voi, tomusokeri ja kondensoitu maito, keittele miedolla lämmöllä koko ajan hämmennellen viitisen minuuttia. Varo polttamasta pohjaan. Voit keittää seosta myös vesihauteessa. Anna seoksen jäähtyä, silloin se jähmettyy ja on paremmin levittyvää.
Levitä seos jäähtyneen pohjan päälle ja nosta kylmään jähmettymään.
Kun pinta tuntuu tahmaiselta, mutta kiinteältä, sulata paloiteltu maitosuklaa lautasella esimerkiksi mikrossa puolen minuutin jaksoissa. Levitä sula suklaa pinnalle. Leikkaa pieniksi paloiksi, sillä kovettunutta suklaata on myöhemmin vaikea leikata. Nosta kylmään.
Mahoton ku kuulostaa namille!! :P
VastaaPoista