Tämä löytyykin jo täältä blogista punaherukkaversiona kahteenkin kertaan. Tähän kakkuun laitoin pakasteesta raparperia. Tykkään kovasti ihanan suussasulavasta pehmeän kermaisesta täytteestä. Raparperi antoi makealle täytteelle mukavan kirpeän lisän. Alkuperäinen ohje Lämmöllä tehtyä-blogista.
18 cm irtopohjavuoka
Murotaikinapohja:
100 g voita tai 1 dl juoksevaa margariinia
1 dl sokeria
1 muna
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
1 tölkki kondensoitua maitoa (ei keitettyä)
200 g turkkilaista jogurttia
1 muna
noin 5 dl raparperikuutioita
Vatkaa voi ja sokeri. Lisää muut aineet. Painele taikina voidellun 18 cm irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.
Levitä raparperikuutiot pohjalle. Sekoita muut täytteen aineet ja kaada päälle. Paista uunin alaosassa 200 asteessa noin 40-45 minuuttia. Täyte jää vähän hyllyväksi. Anna jäähtyä jääkaappikylmäksi ennen leikkaamista.
Ai, mikä ihana herkku! Juuri minun makuuni. :) Kopioin ohjeen talteen, kiitos! :)
VastaaPoistaMinäkin kokeilin, olipa hyvää! Minun versioni löytyy täältä: http://lapiccolatorteria.blogspot.fi/
VastaaPoistaNam, ihanan näköistä, ja taatusti makuistakin :P
VastaaPoista