Landelta löytyi paaaljon metsämansikoita pihapiiristä, jotka nappasin mukaan ja tein valkosuklaajuustokakun.
26 cm irtopohjavuoka (24 cm käy myös)
Pohja:
300 g kaurakeksejä
100 g voita
Täyte:
3 liivatelehteä
1 rkl sitruunamehua tai vettä
130 g valkosuklaata (Panda)
250 g mascarponejuustoa
2,5 dl Flora Vispiä
pinnalle tuoreita marjoja
Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi.
Laita vuokaan reunakalvo. Painele seos suoraan tarjoilualustalle irtopohjavuoan reunojen sisäpuolelle tai irtopohjavuoan pohjalle pingotetun leivinpaperin päälle.
Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Sulata valkosuklaa mikrossa varovasti välillä sekoittaen. Anna jäähtyä hetki.
Vispaa vispi ja sekoita joukkoon mascarponejuusto. Ota seoksesta kukkurallinen lusikallinen jäähtyneen suklaasulan joukkoon ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Sitten sekoita kaikki yhteen varovasti.
Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja sulata ne tilkkaan mikrossa lämmitettyä kuumaa sitruunamehua tai vettä. Lisää liivateseos seokseen ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen. Levitä pohjan päälle ja tasoita.
Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia tai yön yli. Ripottele päälle tuoreita marjoja (tai tee joku kiille päälle).
Heippa! Tulin kurkkaamaan tänne ja voi miten ihania herkkuja löysinkään! Harmi, ettei yksikään niistä ole tässä käden ulottuvilla juuri nyt.
VastaaPoistaKiitos linkityksestä! Täytyykin ajan kanssa perehtyä vähän noihin sinun suosikkiblogeihisi. :)
Oi nam! Ihanan kesäinen kakku :)
VastaaPoistaMulla olis myös metsämansikoita kaapissa odottelemassa. Kakkuainekst vaan puuttuvat. Mutta tämä vaikuttaa ihan loistavalta "peruskakulta", jota voi muunnella marjojen mukaan.
VastaaPoistaMetsämansikat ovat ihan liian harvinaista herkkua. Meiltä löytyy pihalta aina muutama, mutta ei niistä kakuksi asti ole.
VastaaPoistaValkosuklaata, mascarponea ja metsämansikoita... Niillä ei voi epäonnistua :D Herkullisen näköinen kakku!
VastaaPoista