keskiviikko 12. syyskuuta 2012

Banaani-suklaatiikeri

Tummenneista banskuista piti keksiä jotain, joten googlasin reseptin täältä.


torvikakkuvuoka

50 g tummaa suklaata
6 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
200 g voita
2 banaania
3 kananmunaa
3 dl sokeria
2 rkl kaakaojauhetta


Rouhi suklaa. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Vatkaa voi vaahdoksi.  Soseuta banaani ja vatkaa voivaahdon sekaan.
Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi.  Lisää jauhot siivilän läpi.  Lisää voi-banaani-seos ja sekoita tasaiseksi.
Laita n. 1/3 taikinasta eri kulhoon ja sekoita siihen kaakaojauhe ja suklaarouhe.
Laita voideltuun (ja jauhotettuun) torvikakkuvuokaan ensin vaaleaa, sitten tumma väliin ja päälle vaaleaa. Nostele kahdella haarukalla reunasta ja keskeltä ylöspäin koko matkalta. Paista 175 asteessa noin tunti.

2 kommenttia:

  1. Meillä tykätään banaani-leivonnaisista! Useimpien lastenkin herkkua.. :) Mainio tapa hyödyntää tummuneet banaanit, kun meillä ei niitä kukaan ainakaan syö :P Varsinkin muffinsseja tai kakkua tehdään usein. Suklaa sopii banaanin kanssa ja pähkinätkin ovat lyömätön yhdistelmä!

    VastaaPoista
  2. Varmasti hyvää, kun ainakim Banaani-suklaa jäätelö on tosi hyvää :)

    VastaaPoista