Vielä yksi raparperipiirakka viikolta, jonka tein kivaan sydänvuokaan pakkasvaraksi. Pohjana paksu perus piirakkataikina, jonka maustoin nyt kardemummalla. Päälle sopivat hyvin myös omenasiivut tai punaherukat.
piirakkavuoka
Piirakataikina
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1,25 dl sokeria
1 tl kardemummaa
0,75 dl juoksevaa margariinia tai voisulaa tai pehmeää voita
1 muna
1 dl maitoa
Päälle:
2-3 vartta tuoretta raparperia pilkottuna
Sekoita vehnäjauho, leivinjauhe, vaniljasokeri, sokeri, kardemumma ja juokseva margariini. Lisää maito ja muna. Sekoita nopeasti löysäksi taikinaksi. Levitä taikina voidellun piirakkavuoan tai irtopohjavuoan pohjalle. Ripottele päälle tuoreita raparperinpaloja. Paista piirakkaa 225 asteessa noin 25 minuuttia.
Tämä näyttää niin hyvältä, että pakko kokeilla heti tänään illalla! Pakkasessa sattuu olemaan muutama pussi raparpereja ja ne menevät sopivasti tähän piirakkaan.
VastaaPoistaRaparperi on suursuosikkini - vesi kielellä katselen piirakoitasi.
VastaaPoistaRaparperia kyllä löytyy paikallisista marketeista ja toreilta, on vain hillittävä halunsa ja leivottava vasta kotikolossa. Nyt syön vain kiisselinä!
Kaunista Juhannusta!
terv. nami-hiiri
http://nami-hiiri.vuodatus.net
Moi. Tässä linkki minun ja minun kaverini yhteiseen blogiin. Emme ole vielä ehtineet kunnolla muokkailemaan blogia ja pistäneet kunnolla reseptejä! Mutta Keskiviikkona tulee lisää reseptejä :) Tervetuloa siis lukemaan/repimään reseptejä!
VastaaPoistahttp://sweetteams.blogspot.fi/