keskiviikko 29. toukokuuta 2013

Créme vanille raparperitorttu

Kinuskikissan reseptillä kokeilin raparperiversiota, mustikkainen ja omenainen on jo kokeiltu. Kivasti sopi raparperikin makeaan vaniljaiseen täytteeseen.



Pohja:
3,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl sokeria
ripaus suolaa
125 g voita
2 rkl vettä

Täyte:
1 tölkki kondensoitua maitoa (ei keitettyä)
1,5 dl maitoa
2 munaa
1 vaniljatanko
2 vartta tuoretta raparperia paloiteltuna

Sekoita vehnäjauhot, sokeri ja suola. Lisää voi ja nypi tasaiseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Levitä piirakkavuokaan. Sekoita yhteen kondensoitu maito purkista, maito, kananmunat ja vaniljatangon siemenet. Paloittele raparperi ja ripottele päälle. Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia. Suojaa tarvittaessa foliolla jos reunat uhkaavat tummua.

2 kommenttia:

  1. Täytyy ehkä kokeilla tätä. Omenainen versio nimittäin oli ainakin ihan mielettömän hyvää!
    Kirpeyttä ja makeutta sopivasti.

    VastaaPoista