keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Raparperipiirakka

Tämän kevään ensimmäiset, mukavasti noin 30-40 senttisiksi kasvaneet, kolme raparperin vartta piti napata landelta sunnuntaina parempiin suihin :) Tämän reseptin nappasin Tee ite parempaa-blogista, ja on kyllä taivaallista piirakkaa, nousi heti suosikikseni.





24 cm irtopohjavuoka

pohja:
2 munaa
1,5 dl sokeria
100 g voita (laitoin 50 g sulatettua voita ja 0,5 dl juoksevaa margariinia)
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

täyte:
3 raparperinvartta (tuoretta)
2 rkl sokeria
1 tl kardemummaa
0,5 tl kanelia

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää taikinaan voisula ja vehnäjauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu. Levitä puolet taikinasta leivinpaperoidun ja voidellun vuoan pohjalle. Lado päälle raparperiviipaleet ja ripottele päälle mausteet. Levitä toinen puolikas taikinasta päälle. Paista piirakkaa 200 asteessa n. 20 minuuttia.

1 kommentti:

  1. Näyttääkin hyvältä tämä :) Meilläkin jo muutamat raparperipiirakat tehty, kun raparperit kasvaa niin valtavasti.. Mutta kuvaamaan en ole kerinnyt, kun jo ovat piirakat kadonneet.

    VastaaPoista