torstai 1. syyskuuta 2016

Sitruunainen omenakakku

Tykkäsimme tästä omena-piirakasta todella paljon. Pieni sitruunan maku ja pehmeät omenan palat taikinakuoren suojissa. Pieni irtopohjavuokani oli vielä veneellä, joten leivoin leipävuoassa ja siitä tulikin aika kiva.



Suorakaiteen muotoinen leipävuoka tai 18 cm irtopohjavuoka

Täyte:
1 dl vettä 
0,5 dl sokeria 
1/2 raastettu sitruunan kuori
2 rkl sitruunan mehua 
1 tl kanelia 
2 isoa omenaa tai 5 kpl pieniä kotimaisia

Taikina:
100 g voita tai 1 dl juoksevaa margariinia
1 dl sokeria 
2 munaa 
1/4 sitruunan raastettu kuori 
1,5 dl vehnäjauhoja 
0,25 tl leivinjauhetta 

Tee ensin täyte: Kiehauta vesi, sokeri, kaneli ja sitruuna. Kuori omenat ja kuutioi ne. Lisää kuumaan veteen. Hauduta hiljaa poreillen kunnes omenat ovat melko pehmeitä. (Noin 5 min.)

Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää jauhot ja sitruunan kuori ja leivinjauhe ja sekoita.

Kaada puolet taikinasta voideltuun vuokaan. Asettele omenakuutiot taikinan pinnalle ja levitä loppu taikina päälle.

Paista uunin alatasolla 175 asteessa 25-30 min.

Hunnuta kakku hieman jäähtyneenä tomusokerilla. Herkuttele lämpöisenä sellaisenaan tai vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kera. Kaksinkertaisena sopinee 26 cm vuokaan tai torvivuokaan.

1 kommentti:

  1. Oi kun näyttää hyvältä! Yritän omille omenoille keksiä käyttökohteita ja tätä pitääkin kokeilla. Tuo sitruuna ja omena kuulostaa hyvältä yhdistelmältä.

    VastaaPoista