Suorakaiteen muotoinen leipävuoka tai 18 cm irtopohjavuoka
Täyte:
1 dl vettä
0,5 dl sokeria
1/2 raastettu sitruunan kuori
2 rkl sitruunan mehua
1 tl kanelia
2 isoa omenaa tai 5 kpl pieniä kotimaisia
Taikina:
100 g voita tai 1 dl juoksevaa margariinia
1 dl sokeria
2 munaa
1/4 sitruunan raastettu kuori
1,5 dl vehnäjauhoja
0,25 tl leivinjauhetta
Tee ensin täyte: Kiehauta vesi, sokeri, kaneli ja sitruuna. Kuori omenat ja kuutioi ne. Lisää kuumaan veteen. Hauduta hiljaa poreillen kunnes omenat ovat melko pehmeitä. (Noin 5 min.)
Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää jauhot ja sitruunan kuori ja leivinjauhe ja sekoita.
Kaada puolet taikinasta voideltuun vuokaan. Asettele omenakuutiot taikinan pinnalle ja levitä loppu taikina päälle.
Paista uunin alatasolla 175 asteessa 25-30 min.
Hunnuta kakku hieman jäähtyneenä tomusokerilla. Herkuttele lämpöisenä sellaisenaan tai vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kera. Kaksinkertaisena sopinee 26 cm vuokaan tai torvivuokaan.
Oi kun näyttää hyvältä! Yritän omille omenoille keksiä käyttökohteita ja tätä pitääkin kokeilla. Tuo sitruuna ja omena kuulostaa hyvältä yhdistelmältä.
VastaaPoista