perjantai 2. huhtikuuta 2021

Pääsiäiskakku

Pääsiäisen kunniaksi leivoin pitkästä aikaa täytekakun, jonka kuorrutin sokerimassalla ja koristelin suklaapursotuksilla. Täytteenä on pakastemarjoja sekä diplomaattikreemiä.






16 cm irtopohjavuoka tai säädettävä kakkurengas

2 munan täytekakkupohja:
2 kananmunaa
0,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta

Täyte yhteen väliin:
Noin 150 g kotimaisia pakastemarjoja, mustikoita ja mansikoita
Ja Diplomaattikreemi:
0,5 dl vaniljakreemijauhetta
1,25 dl maitoa
1,25 dl flora vispiä
1 tl vaniljasokeria

Kostutus:
Pakastemarjoista irronnut mehu sekä vettä, yhteensä 1 dl

Kuorrutus ja koristelu:
Sokerimassan alle 0,5 dl vispikermaa vispattuna
250 g keltaista sokerimassaa
2 palaa tummaa suklaata
1 pala valkosuklaata



Tee ensin kakkupohja:
Vaahdota huoneenlämpöinen kananmuna ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää siivilän läpi massan joukkoon varovasti sekoittaen. Voitele ja jauhota vuoka vehnäjauhoilla. Jos käytät kakkurengasta sitä ei tarvitse voidella eikä jauhottaa. Paista 175 asteessa noin 15-20 min. Kokeile kypsyys tikulla. Irroita kohta vuoasta. Jätä jäähtymään.

Tee diplomaattikreemi:
Sekoita maito ja vaniljakreemijauhe sekaisin vispilällä. Vispaa vispi. Sekoita yhteen. Lisää vaniljasokeri.

Leikkaa pohja kahteen osaan.

Aseta reunakalvo kiertämään kakkupohjaa tarjoilulautaselle. Kostuta pohja. Lisää pohjalle sulaneita pakastemarjoja (joista irronnut marjamehu käytetty kostutukseen), voit leikata veitsellä jos mansikat ovat liian isoja. Kaada marjojen päälle diplomaattikreemi.

Kostuta päälle tuleva kakkupohja ja nosta päälle.

Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään tunnin, korkeintaan seuraavaan päivään.

Vispaa sokerimassan alle tuleva flora vispi ja levitä kakun päälle eristäväksi kerrokseksi.

Kauli sokerimassa pulikkakaulimella silikoni-alustalla. Kääri kaulimen ympärille ja nosta kakun päälle. Tasoita sokerimassa reunoille. Leikkaa ylimääräinen sokerimassa pois, mutta jätä noin sentin reunus.

Koristele sokerimassaan alareunukseen koristelutikuilla kukkakuvioita ympäri kakun.

Sulata suklaat varovasti mikrossa omissa pienissä leivinpaperi-tötteröissä. Spritsaa kakun päälle vapaalla kädellä pajunkissojen oksat. Tee valkosuklaalla pajunkissat ja vielä tummalla suklaalla niiden tyveen ruskea osa.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti