torstai 29. huhtikuuta 2021

Mutakakkumuffinsit

Mutakakkumuffinsseissa on herkullinen tahmea keskusta ja sitkeä kuori. Syö suoraan paistamisen jälkeen vuoasta lusikalla tai anna jäähtyä ja kokeile tarjota muffinssit esimerkiksi vaniljajäätelön, kermavaahdon tai tuoreiden marjojen kanssa.

Olen tehnyt näitä aiemminkin: http://kakkukupu.blogspot.com/2012/07/muffinssit-kollaasi.html?m=1

Resepti on täältä: https://ewelynin.vuodatus.net/lue/2009/03/mutaiset-muffinssit



12 kpl


2 kananmunaa
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria 


50 g voita
0,5 dl öljyä
1 dl vaaleaa siirappia 


2 dl vehnäjauhoa
1 dl kaakaota
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa 


100 g tummaa suklaata

Vatkaa munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. 


Sulata voi ja lisää siihen, öljy ja siirappi ja lisää seos sitten vaahtoon. 


Lisää jauhot, kaakao, suola sekä leivinjauhe, sekoita. 


Lisää lopuksi sulatettu suklaa ja sekoita. 


Annostele muffinivuokiin, jotka ovat muffinssipellillä, paista 175 asteessa uunin keskitasossa 12-15 minuutin ajan.


Tarjoile lämpimänä, huoneenlämpöisenä tai jääkaappikylmänä, esim. jäätelön, kermavaahdon ja tuoreiden marjojen kera. Lämpimänä kannattaa pehmeä ja tahmea mutainen muffinssi syödä lusikalla.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti