sunnuntai 7. helmikuuta 2021

Appelsiinikerma-suklaatäytekakku

Leivoin mieheni synttäreiden kunniaksi pikkuisen suklaapohjaisen täytekakun johon tuli appelsiinkikermaa täytteeksi. Hyvä yhdistelmä, appelsiinin maku raikastaa tuhtia suklaakakkua.



Mini-irtopohja vuoka, n. 10 cm

Suklaakakkupohja:

1 muna

0,5 dl sokeria

n. 37 g voita

50 g tummaa suklaata

n.0,6 dl vehnäjauhoja

0,25 tl leivinjauhetta

Vatkaa kananmunat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Pitää vaahdottaa koneella, pöytäkone tai tehosekoitin.

Sulata voi mikrossa. Lisää suklaa paloina sulatetun voin joukkoon ja sekoita. Tarvittaessa sulata vielä hetki lisää mikrossa että suklaa sulaa. Anna jäähtyä huoneenlämpöön ettei ole liian kuumaa. 

Lisää seos munavaahtoon samalla varovasti sekoittaen. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää jauhot taikinaan varovasti sekoittaen. 

Kaada taikina hyvin voideltuun, vehnäjauhotettuun irtopohjavuokaan. 

Paista 175 asteessa noin 25 min, tai kunnes puutikkuun ei jää taikinaa. Kakku jää vähän kosteaksi sisältä. Anna kakun jäähtyä hetken, ennen kuin kumoat. Jaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan.


Appelsiinikerma kahteen väliin:

0,25 dl sokeria
0,25 dl vettä
Puolikkaan appelsiinin raastettu kuori
Puolikkaan appelsiinin mehu
0,5 rkl perunajauhoja
1,75 dl flora vispiä

Laita kattilaan kaikki aineet lukuun ottamatta vispiä. Sekoita hyvin ja anna kuumentua kattilassa kunnes kiehahtaa. Anna jäähtyä hyvin. Vaahdota vispi ja lisää sen joukkoon hyvin jäähtynyt kiisseli. 

Koristelu:

1,75 dl flora vispiä ja puoli palaa tummaa suklaata raastettuna


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti