perjantai 5. helmikuuta 2021

Laskiaisdonitsit itse tehdylla mantelimassalla

Laskiaisdonitsit onnistuvat nopeasti ja itse tehty mantelimassa on yllättävän herkullista.

Donitsitaikinan resepti on Emma Ivanelta, mantelimassan reseptin alkuperää en muista.




12 kpl donitsivuoalla

Donitsitaikina:

2 dl maitoa

1/2 dl rypsiöljyä

3 dl vehnäjauhoja

1 dl sokeria

2 tl leivinjauhetta

1 tl kardemummaa

1/2 tl suolaa

1/2 tl vaniljasokeria

(voisulaa voiteluun)


Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele donitsipelti öljyllä.

Sekoita maito ja rypsiöljy. Lisää päälle kasaan kuivat aineet. Sekoita.

Jaa taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 8 minuuttia.


Itse tehty mantelimassa, 1 tanko:


75 g mantelijauhetta

0,75 dl tomusokeria

noin 2 rkl kiehuvaa vettä 


Sekoita mantelijauhe ja tomusokeri leikkuuterällisessä koneessa. Lisää mikrossa kiehutettua vettä vähän kerrallaan että muodostuu kiinteä massa. Nosta massa kelmulle ja muotoile tangoksi. Laita jääkappiin hetkeksi. Leikkaa siivuiksi.



Donitsien täytteeksi: ohuelti mansikkahilloa, itse tehty mantelimassa, flora vispi pursotukset (0,75 dl)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti