perjantai 6. joulukuuta 2019

Piilokuviollinen mustikkajuustokakku


Itsenäisyyspäivän piilokuviollinen mustikkajuustokakku.






Leipävuoka

Taikina pohjalle ja sisälle:
200 g kermaviiliä
1,25 dl öljyä
2 munaa
2,5 dl vehnäjauhoa
1,5 dl perunajauhoja
2 tl tl leivinjauhetta
2 tl kardemummaa
noin 40-50 g valkosuklaata

Kostutus:
noin 0,5 dl vettä

Mustikkatäyte:
100 g pakastemustikoita
2 dl flora vanillaa
125 g mascarponejuustoa
2 rkl tomusokeria
2 liivatelehteä
1 rkl vettä

Sekoita kermaviili, öljy ja munat vatkaimell. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää ne vähitellen seoksen joukkoon Rouhi suklaa ja lisää taikinaan. Kaada taikina pellille leivinpaperille. Paista 175 asteessa noin 20-30 minuuttia kunnes pinta on kullanruskea. Anna hetki jäähtyä ja leikkaa sopivan kokoinen levy joka sopii asetettavaksi leipävuoan pinnalle kun vuoka on täytetty sekä ota sydänmuotilla sydämiä niin monta että mahtuvat vuokaan vierekkäin ja että reunoille jää tyhjää tilaa täytteelle. Kostuta kaikki palat vedellä sutimalla pullasudilla kevyesti.

Sulata ja soseuta mustikat tehosekoittimen terällä. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vispaa täytteeseen tuleva vanilla vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää mascarpone ja tomusokeri ja sulatetut ja soseutetut mustikat ja sekoita uudestaan. Purista liivatteista ylimääräinen vesi, kiehuta 1 rkl vettä kattilassa ja sulata siihen liivatteet laskemalla ne hitaasti kädestä kattilan kulmassa olevaan kuumaan vesitilkkaan. Kaada liivateneste ohuena nauhana täytteeseen samalla sekoittaen sähkövatkaimella.

Laita leipävuokaan kelmu joka yltää vuoan reunojen yli. Täytä pohjalle täytettä parin senttimetrin verran. Lisää sydämet vuokaan keskellä ylösalaisin vieri viereen, mutta jätä päätyihin tyhjää tilaa. Täytä vuoka täytteellä täyteen, työnnä varovasti reunoillekin täytettä pohjaan asti. Laita päälle kakun pohjaksi tuleva taikinalevy. Vuoraa kelmulla ja laita jääkaappiin yöksi.

1 kommentti: