maanantai 20. maaliskuuta 2017

Salaattipiirakka

Näitä on näkynyt siellä täällä, joten tässä oma versioni salaattipiirakasta. Kokeilin tehdä pohjaksi leivän ihan tavallisen suolaisen piirakkapohjan reseptillä, jota tykkään käyttää suolaisissa piirakoissakin, laitoin vain sekaan siemeniä, ja tämä sopikin ihan täydellisesti salaatin kaveriksi. Sopivasti makua ja mukavan rapea ja ohut. Tämä oli reilu iltapala kahdelle.



Piirakkavuoka tai muu sopiva vuoka

Pohja:
2 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1 rkl auringonkukansiemeniä
1 rkl kurpitsansiemeniä
1 dl maitoa
0,5 dl juoksevaa margariinia

Salaatti:
ruukkusalaattia
kirsikkatomaatteja
kurkkua
paprikaa
fetaa
avokadoa
viinirypäleitä
salaattikastiketta

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää maito ja juokseva ja sekoita hyvin. Lisää tarvittaessa vehnäjauhoja, että taikinasta tulee tarttumaton. Painele voidellun piirakkavuoan pohjalle, painele myös piirakalle lyhyet reunat vuoan laitoja vasten. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia. Tee sillä välin salaattisekoitus valmiiksi. Irroita pohja vuoasta tarjoilualustalle ja täytä salaatilla ja ripottele päälle salaattikastiketta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti