perjantai 9. syyskuuta 2016

Amerikkalainen omenapiirakka

Omenareseptit jatkuvat. Amerikkalaisessa omppupiirakassa omenat saavat muhia rapean taikinakuoren alla suussasulavaksi seokseksi.



Vuoka 35x25 cm

Taikina:
4 dl vehnäjauhoja
2 rkl sokeria
150 g voita
0,5 dl kylmää vettä

Täyte:
1 kg kotimaisia omenia (pieniä 15-20 kpl)
1 dl sokeria
1,5 rkl vehnäjauhoja
1,5 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
25 g voita

Nypi taikinan voi, sokeri ja jauhot sekaisin. Lisää kylmä vesi ja vaivaa taikinaksi kädellä. Laita jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

Pilko kotimaiset omenat isoiksi kuutioiksi (ei tarvitse kuoria). Sekoita joukkoon sokeri, jauhot, kaneli ja vaniljasokeri.

Painele puolet taikinasta voidellun vuoan pohjalle ja reunoille. Kaada omenaseos päälle. Ripottele pieniä voipaloja vielä täytteen päälle. Litistä ja venyttele loput taikinasta käsien välissä litteäksi ja nosta omenoiden päälle. Litistele ja venyttele vielä että taikina yltää reunoille asti ja painele kansi kiinni reunoilla näkyvään taikinaan. Ei haittaa vaikka pintaan tulisi pieniä repeämiä. Tee veitsenkärjellä kanteen paljon reikiä. Paista alatasolla 180 asteessa noin 35-45 minuuttia. Syö lämpimänä vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kera. Toimii myös seuraavana päivänä kylmänä sellaisenaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti