Omppuja riittää, joten kokeilin lisätä niitä suolaiseen broileripiirakkaan. Toimii erinomaisesti, ei omenaa edes kunnolla maistanutkaan pitsamausteen alta. Raejuusto piirakassa oli myös hauska erikoisuus. Piirakkapohjana suosikkireseptini suolaisiin piirakoihin.
Piirakkavuoka
Pohja:
50 g voita tai 0,5 dl juoksevaa margariinia tai öljyä
1 dl maitoa tai vettä
ripaus suolaa
3 dl vehnäjauhoja (tai osa ruisjauhoja)
2 tl leivinjauhetta
Täyte:
broileria
raejuustoa
tomaattia
kotimaista omenaa
juustoraastetta kermajuustosta
pitsamaustetta
Sekoita keskenään jauhot, suola ja leivinjauhe. Sekoita kylmä voi paloina joukkoon tai lisää juokseva margariini. Lisää maito. Lisää jauhoja tarvittaessa lisää niin että muodostuu kiinteä tarttumaton taikina. Painele taikina voidellun piirakkavuoan tai irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Täytä. Paista 200 asteessa noin 25-40 minuuttia
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti