tiistai 6. syyskuuta 2016

Omenapiirakka

Helppoa ja yksinkertaista hyvää omppupiirakkaa. Tein kerralla koko pellillisen, johon sai uppoamaan mukava määrä kotimaisia omenia.



Pellillinen

Piirakkataikina:
6 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2,5 dl sokeria
1,5 dl juoksevaa margariinia tai voisulaa
2 munaa
2 dl maitoa

Päälle:
isoja omenia 5-7 kpl, kotimaisia pieniä pellilliseen 12 kpl
sokeria
kanelia

Sekoita vehnäjauho, leivinjauhe, vaniljasokeri ja sokeri. Lisää juokseva margariini, maito ja munat ja sekoita sitten nopeasti löysäksi taikinaksi. Levitä taikina leivinpaperille pellille.

Pilko omenat ja asettele pohjan päälle riveihin. Ripottele päälle sokeria ja kanelia. Paista piirakkaa 225 asteessa noin 20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti