18 cm irtopohjavuoka
Pohja:
3 kananmunaa
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää siivilän läpi massan joukkoon varovasti sekoittaen. Voitele ja jauhota vuoka vehnäjauhoilla. Paista 175 asteessa noin 25 min. Kokeile kypsyys tikulla.
Kostutus:
1,5 dl maito+vesi-seos
Sitruunatäyte jaettuna kakun kahteen väliin:
0,5 dl sokeria
0,5 dl vettä
1 sitruunan raastettu kuori
1 sitruunan mehu
1 rkl perunajauhoja
2,5 dl flora vispiä
Laita kattilaan kaikki aineet lukuun ottamatta vispiä. Sekoita hyvin ja anna kuumentua kattilassa kunnes kiehahtaa. Anna jäähtyä hyvin jääkaapissa. Vaahdota vispi ja lisää sen joukkoon hyvin jäähtynyt sitruunakiisseli.
Koristelut sokerimassaa, värit pastavärejä. Pursotukset Flora Vispiä. Kakku kuorrutettu ennen koristeluja myös ohuella kerroksella Flora Vispillä.
Aivan ihana kakku! ♥
VastaaPoista