sunnuntai 27. maaliskuuta 2016

Omenakeikauskakku

Omenakeikauskakkua parin viikon takaa. Mielestäni yksi parhaimmista omenaa sisältävistä leivonnaisista.



24 cm irtopohjavuoka

0,25 dl juoksevaa margariinia 
0,5 dl fariinisokeria tai sokeria
2 omenaa 
kanelia

Taikina:
1,5 dl juoksevaa margariinia 
2 dl sokeria 
2 munaa
2,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta 

Leikkaa leivinpaperiympyrä irtopohjavuoan pohjalle. Levitä pohjalle pullasudilla juokseva margariini ja fariinisokeri tai sokeri sekaisin. Asettele omenasiivut tai kuutioit vuokaan. Ripottele päälle kanelia halutessasi.

Sekoita taikinan juokseva margariini ja sokeri yhteen. Lisää kananmunat. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan. Kaada ja tasoita taikina omenasiivujen päälle vuokaan. Paista kakkua 180 asteisessa uunissa n. 35 minuuttia. Laita uunin pohjalle pelti, koska vuoka saattaa vuotaa. Kumoa tarjoiluvadille. Tarjoa vaniljajäätelön kanssa lämpimänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti