perjantai 3. kesäkuuta 2016

Makea punaherukkakakku

Pitkä kevättauko tuli blogin kanssa... Leivottua on tullut kuitenkin perusjuttuja; sämpylöitä, pullia jne. Tämä vaan on niin hyvä resepti, että ansaitsee tulla postatuksi, kun kerran tuli leivottua tätä herkkua muutama viikko sitten. Sama resepti siis kuin esimerkiksi tässä raparperiversiossa. Ainut muutos, josta siistimpi ulkonäkökin, että marjat laitetaan täytteen päälle eikä alle, koska alta ne nousevat kuitenkin päälle paistettaessa. Pehmoinen täyte on makeaa, jota punaherukat mukavasti tasoittavat. Tässä hankalaa on paistoaika, koska murotaikinapohja tulee helposti liian kovaksi. Nyt kelpaa taas odottaa uutta satoa punaherukoita :)




18 cm irtopohjavuoka

Murotaikinapohja:
100 g voita tai 1 dl juoksevaa margariinia 
1 dl sokeria 
1 muna 
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta 

Täyte:
1 tölkki kondensoitua maitoa (ei keitettyä) 
200 g turkkilaista jogurttia 
1 muna 
noin 3 dl punaherukoita

Vatkaa voi ja sokeri. Lisää muut aineet. Painele taikina voidellun 18 cm irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.

Sekoita muut täytteen aineet kuin punaherukat ja kaada pohjalle. Ripottele herukat päälle. Paista uunin alaosassa 200 asteessa noin 40-45 minuuttia. Täyte jää vähän hyllyväksi. Anna jäähtyä jääkaappikylmäksi ennen leikkaamista.

2 kommenttia:

  1. Mahtaisikohan tuo pohja onnistua gluteenittomana?
    Tätä on kyllä testattava, punaherukoita on vielä pakkasessa muutama rasia... pitää hoitaa ne pois uusien alta :)

    VastaaPoista