maanantai 15. joulukuuta 2014

Pekaanipiirakka

Tämä tuhti, pähkinäinen ja makea pekaanipiirakka sopii hyvin joulun odotukseen. Täytteen ohje on Belle Baie-blogista.



piirakkavuoka

Pohja:
3 dl vehnäjauhoja 
0,5 tl suolaa 
1 rkl sokeria 
100 g margariinia/voita 
2-3 rkl kylmää vettä 

Täyte:
1 dl fariinisokeria 
2 dl vaaleaa siirappia 
2 rkl rommia 
1 dl voisulaa 
3 munaa 
1/4 tl suolaa 
140 g pekaanipähkinöitä 

Valmista pohja ensin sekoittamalla keskenään vehnäjauhot, suola ja sokeri. Nypi pehmeä voi sekaan kunnes seos on muruista, lisää kylmä vesi ja sekoita hyvin. Kääräise kelmuun ja laita jääkaappiin puoleksi tunniksi. Tee sillä aikaa täyte. Sulata voi. Vatkaa munat, siirappi, sokeri, voisula, suola ja rommi yhteen. 
Voitele piirakkavuoka ja painele taikina pohjalle ja reunoille. Kaada täyte pohjalle ja aseta pähkinät kauniisti päälle. Paista uunissa 180 asteessa n. 30 minuutin ajan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti