piirakkavuoka
Pohja:
3 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
1 rkl sokeria
100 g margariinia/voita
2-3 rkl kylmää vettä
Täyte:
1 dl fariinisokeria
2 dl vaaleaa siirappia
2 rkl rommia
1 dl voisulaa
3 munaa
1/4 tl suolaa
140 g pekaanipähkinöitä
Valmista pohja ensin sekoittamalla keskenään vehnäjauhot, suola ja sokeri. Nypi pehmeä voi sekaan kunnes seos on muruista, lisää kylmä vesi ja sekoita hyvin. Kääräise kelmuun ja laita jääkaappiin puoleksi tunniksi. Tee sillä aikaa täyte. Sulata voi. Vatkaa munat, siirappi, sokeri, voisula, suola ja rommi yhteen.
Voitele piirakkavuoka ja painele taikina pohjalle ja reunoille. Kaada täyte pohjalle ja aseta pähkinät kauniisti päälle. Paista uunissa 180 asteessa n. 30 minuutin ajan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti