perjantai 12. joulukuuta 2014

Leipä leipävuoassa

Herkullista itse tehtyä leipää leipävuoassa. "Leipää saa leipoa useamminkin" :) Viime kerralla laitoin auringonkukansiemeniä, nyt niitä ei ollut, siksi suluissa reseptissä. Reseptiä voi hyvin tuunata siemenillä, pähkinöillä tai kuivatuilla hedelmillä.


leipävuoka

puoli pussia kuivahiivaa tai 1/3 hiivapalasta
3 dl vettä tai maitoa
1 tl suolaa 
0,5 dl tummaa tai vaaleaa siirappia 
0,25 dl juoksevaa margariinia 
6 dl vehnäjauhoja 
2 dl ruisrouhetta
(0,5 dl auringonkukansiemeniä)

Sekoita lämmitettyyn veteen suola, siirappi, juokseva margariini ja hiiva (kuivahiiva sekoitetaan pieneen määrään jauhoja ja lisätään sekaan), ruisrouhe (ja auringonkukansiemenet). Alusta taikinaksi lopuilla jauhoilla. Revi vähän löysästä taikinasta paloja leivinpaperoituun leipävuokaan joka puolelle tasaisesti. Anna kohota noin 40 minuuttia. Paista 225 asteessa noin 25 minuuttia. Anna seistä hetki vuoassa. Nosta leipä pois vuoasta. Anna lämmön tasaantua vielä hetki ennen viipalointia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti