18 tai 20 tai 24 cm irtopohjavuoka (pienemmällä vuoalla korkeampi kakku ja vähän pidempi paistoaika)
100 g voita
2 dl sokeria
2 munaa
4 dl vehnäjauhoja
0,75 rkl kardemummaa
0,75 rkl kanelia
0,75 rkl leivinjauhetta
1,5 dl maitoa
Voitele ja jauhota vuoka. Sulata voi mikrossa ja anna jäähtyä. Vatkaa sokeri ja munat kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita yhteen jauhot, kardemumma, kaneli sekä leivinjauhe ja sekoita taikinaan. Lisää voisula sekoitellen ja lisää perään maito sekoitellen hyvin. Kaada vuokaan ja paista 200 asteessa noin 25-40 minuuttia. Varmista puutikulla, että kakku on kypsä. Irroita vuoasta.
Koristeluna tässä kakussa 6 palaa valkosuklaata sulatettuna ja levitettynä kakun päälle sekä siihen päälle ripoteltuna Meiran suklaarakeita. Koristelua varten kakun tarvitsee olla jo jäähtynyt huoneenlämpöiseksi. Hyvää myös koristelematta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti