maanantai 8. joulukuuta 2014

Kaneli-kardemummakakku

Tämän kakun resepti on peräisin jostain Leivotaan-lehdestä. Tein kakkua parin viikon sisään jo toista kertaa, koska tämä on hyvää. Kaneli ja kardemumma tuovat joulumielen :) Yhtä hyvää lämpimänä ja jääkaappikylmänä. Tämän kakun koristelin valkosuklaasulalla ja suklaakuulilla.



18 tai 20 tai 24 cm irtopohjavuoka (pienemmällä vuoalla korkeampi kakku ja vähän pidempi paistoaika)

100 g voita
2 dl sokeria
2 munaa
4 dl vehnäjauhoja
0,75 rkl kardemummaa
0,75 rkl kanelia
0,75 rkl leivinjauhetta
1,5 dl maitoa

Voitele ja jauhota vuoka. Sulata voi mikrossa ja anna jäähtyä. Vatkaa sokeri ja munat kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita yhteen jauhot, kardemumma, kaneli sekä leivinjauhe ja sekoita taikinaan. Lisää voisula sekoitellen ja lisää perään maito sekoitellen hyvin. Kaada vuokaan ja paista 200 asteessa noin 25-40 minuuttia. Varmista puutikulla, että kakku on kypsä. Irroita vuoasta.

Koristeluna tässä kakussa 6 palaa valkosuklaata sulatettuna ja levitettynä kakun päälle sekä siihen päälle ripoteltuna Meiran suklaarakeita. Koristelua varten kakun tarvitsee olla jo jäähtynyt huoneenlämpöiseksi. Hyvää myös koristelematta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti