lauantai 4. lokakuuta 2014

Pähkinäinen mutakakku

Tässä mutakakussa rouskuvat pähkinärouheet. Laitoin hasselpähkinöitä ja pekaanipähkinöitä. Dansukkerin resepti on puolitettu.








18 cm irtopohjavuoka

100 g tummaa suklaata (Fazer)
1 dl juoksevaa margariinia
2 munaa
1 dl sokeria
0,5 dl hasselpähkinärouhetta
0,5 dl pekaanipähkinöitä rouhittuna
0,25 dl vehnäjauhoja

koristele tomusokerilla

Sulata mikrossa suklaapalat varovasti. Vaahdota munat kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää sitten joukkoon sokeri sekoitellen. Sekoita pähkinärouheet ja jauhot taikinaan. Lisää juokseva margariini ja sekoita taas. Nosta taikinaa muutama lusikallinen suklaasulan joukkoon ja sekoita reippaasti sekaisin. Kaada se sitten taikinan joukkoon ja sekoita taas hyvin. Leikkaa irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperiympyrä ja voitele pohja ja reunat juoksevalla margariinilla. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä ensin huoneenlämmössä ennen kuin irroitat vuoan, ja sitten jääkaapissa kylmäksi ennen tarjoilua. Koristele tomusokerilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti