perjantai 10. lokakuuta 2014

Mustikkainen valkosuklaajuustokakku

Uunissa paistettu pieni juustokakku on ihanan pehmoista.




18 cm irtopohjavuoka

Pohja:
130 g eli 8 kpl digestivekeksejä
50 g voita

Täyte:
200 g philadelphiajuustoa
100 g turkkilaista jogurttia
1 muna
0,5 dl sokeria
0,5 rkl vehnäjauhoja
65 g valkosuklaata (Panda)
1 dl mustikoita

Jauha keksit ja sulata voi. Sekoita ne yhteen. Leikkaa vuoan pohjalle leivinpaperiympyrä ja voitele pohja ja reunat juoksevalla margariinilla. Painele keksiseos pohjalle ja reunoille lusikan avulla.

Sulata suklaa varovasti mikossa ja anna jäähtyä välillä sekoitellen. Sekoita juusto, jogurtti, kananmuna, sokeri ja vehnäjauhot sekaisin. Nostele seosta pari kolme ruokalusikallista valkosuklaan joukkoon ja sekoita nopeasti, että se jäähtyisi. Sekoita kaikki sitten yhteen. Kaada vuokaan puolet täytteestä, ripottele jäiset tai tuoreet mustikat pinnalle ja kaada loput täytteestä vielä päälle. Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä ensin huoneenlämmössä ja irroita sitten vuoasta. Siirrä jääkaappiin ja anna jäähtyä täysin kylmäksi, muuten täyte maistuu rakeiselta. (Tuplaa ohje jos haluat isomman kakun noin 26 cm vuokaan.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti