Uunissa paistettu pieni juustokakku on ihanan pehmoista.
18 cm irtopohjavuoka
Pohja:
130 g eli 8 kpl digestivekeksejä
50 g voita
Täyte:
200 g philadelphiajuustoa
100 g turkkilaista jogurttia
1 muna
0,5 dl sokeria
0,5 rkl vehnäjauhoja
65 g valkosuklaata (Panda)
1 dl mustikoita
Jauha keksit ja sulata voi. Sekoita ne yhteen. Leikkaa vuoan pohjalle
leivinpaperiympyrä ja voitele pohja ja reunat juoksevalla margariinilla. Painele keksiseos pohjalle ja reunoille lusikan avulla.
Sulata suklaa varovasti mikossa ja anna jäähtyä välillä sekoitellen. Sekoita juusto, jogurtti, kananmuna, sokeri ja vehnäjauhot sekaisin. Nostele seosta pari kolme ruokalusikallista valkosuklaan joukkoon ja sekoita nopeasti, että se jäähtyisi. Sekoita kaikki sitten yhteen. Kaada
vuokaan puolet täytteestä, ripottele jäiset tai tuoreet mustikat pinnalle ja kaada loput täytteestä vielä päälle. Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä ensin huoneenlämmössä ja irroita sitten vuoasta. Siirrä jääkaappiin ja anna jäähtyä täysin kylmäksi, muuten täyte maistuu rakeiselta. (Tuplaa ohje jos haluat isomman kakun noin 26 cm vuokaan.)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti