lauantai 5. huhtikuuta 2025

Raparperi-hasselpähkinäkeikauskakku

Tähän reseptiin otettu mallia k-ruoka sivujen omena-mantelikakusta, mutta itse käytin pakastettuja raparperipaloja sekä hasselpähkinärouhetta. Tämä oli todella hyvää. Pitää kokeilla myös alkuperäinen versio.



24 cm irtopohjavuoka


Vuoan pohjalle:

500 g pakastettuja raparperikuutioita

0,5 dl juoksevaa margariinia

0,75 dl fariinisokeria

1 dl hasselpähkinärouhetta


Taikina:

2,5 dl vehnäjauhoja

2 dl sokeria

1 tl leivinjauhetta

1 tl kanelia

2 kananmunaa

1,5 dl juoksevaa margariinia


Kaada irtopohjavuoan pohjalle tulevat ainekset raparperia lukuunottamatta ja sekoita. Levitä kohmeiset raparperit päälle (sulata niitä ensin vähän mikrossa pehmeämmiksi).

Sekoita taikinan kuivat aineet yhteen, lisää munat ja juokseva margariini ja sekoita sen jälkeen hyvin reippaasti. Kaada vuokaan. Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia. Suojaa uunin pohja pellillä, jos vuoasta valuu jotain (itselläni ei valunut.) Anna valmiin kakun jäähtyä hetki vuoassa. Kumoa tarjoilulautaselle. Tarjoile jäätelön tai kastikkeen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti