Paistamisajan kanssa kannattaa olla tarkkana, itse paistoin turhankin kauan, jolloin reunataikina pääsi hiukan kovaksi. Täyte saa siis olla hyvinkin hyllyvää, kun otat kakun pois uunista. Anna kakun jähmettyä jääkaapissa täysin kylmäksi, niin se kiinteytyy eikä levähdä, kun leikkaat paloja. Tämä on nopea tehdä, jos kaipaat jotain helppoa herkkua. Mascarponen voi vaihtaa hyvin myös turkkilaiseen jogurttiin ja maitorahka toimii varmasti myös.
18 cm irtopohjavuoka
Murotaikinapohja:
1 dl juoksevaa margariinia
1 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Vatkaa juokseva ja sokeri. Lisää muut aineet. Painele taikina voidellun 18 cm irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille
Täyte:
1 tölkki kondensoitua maitoa (ei keitettyä)
250 g mascarponejuustoa
1 muna
Sekoita muut täytteen aineet ja kaada pohjan päälle Paista uunin alaosassa 200 asteessa puolisen tuntia. Irroita vuoasta kun jäähtynyt. Nosta lastojen avulla tarjoiluastialle. Anna jäähtyä täysin jääkaapissa ennen leikkaamista.
Päälle tuoreita vadelmia
Ihanalta näyttää!! :)
VastaaPoista