18 cm irtopohjavuoka
100 g voita
80 g suklaata (tässä 6 palaa tummaa suklaata (Fazer) ja 8 kpl valkosuklaata (Panda)
2 munaa
1,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
0,5 dl Baileys-likööriä
2 dl vehnäjauhoja
Sekoita kananmunat, sokeri, vaniljasokeri ja Baileys yhteen vaahdottamatta. Lisää jauhot ja sekoita. Jaa puolet taikinasta toiseen kulhoon.
Sulata voi ja jaa puolet siitä toiseen puhtaaseen astiaan. Lisää valkosuklaa toiseen ja tumma suklaa toiseen kulhoon paloina, ja sulata mikrossa seoksia lisää varovasti, että suklaa sulaa joukkoon. Sekoita voi-suklaaseokset taikinakulhoihin ja sekoita hyvin.
Leikkaa vuoan pohjalle leivinpaperista ympyrä ja voitele vuoan reunat. Kaada vuorotelle taikinoita vuoan keskelle tilkka kerrallaan nopeaan tahtiin, että taikina leviää rengasmaisesti ja raidallisesti kohti reunoja. Paista 175 asteessa noin 20-25 minuuttia. Kakku saa jäädä hiukan tahmeaksi keskeltä. Irroita kakku vuoasta. Anna jäähtyä suunnilleen huoneenlämpöön ennen nautiskelua. Hyvää myös jääkaappikylmänä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti