keskiviikko 21. syyskuuta 2016

Hasselpähkinäkeksit

Otin inspiraation näihin kekseihin Leivotaan-lehdestä. Siinä oli käytetty mantelia, mutta sitä ei kotoa löytynyt, kun leivontahimo äkillisesti iski :) Hasselpähkinärouheella keksit maistuivat ihanan pähkinäisiltä ja olivat rapsakoita. Addiktoivia varsinkin suoraan uunista tullessa.




Noin 20 kpl

2,5 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 rkl vaaleaa siirappia
1 tl leivinjauhetta
0,5 dl hasselpähkinärouhetta
1 dl juoksevaa margariinia tai 100 g voita

Yhdistä jauhot, leivinjauhe, sokeri, siirappi ja rouhe ja sekoita. Lisää juokseva tai voi pieninä paloina ja sekoita hyvin rasva sekaan käsin. Tee tiivis taikina painelemalla. Ota sopivia möykkyjä ja muotoile keksit pellille. Paista 200 asteessa noin 5-7 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti