torstai 25. elokuuta 2016

Pullaa

Tein pienen pullataikinan lomalla veneellä. Pullan leipomisesta yhden pitkän purjehduspäivän aikana on tullut minulle jo tapa viime kesinä. Siinä on omat jujunsa liikkuvassa ja kallellaan olevassa keikkuvassa veneessä, mutta mikäs sen mukavampaa, kuin nostaa pellillinen tuoreita pullia ulos ja nautiskella niitä mukavassa myötätuulessa auringonpaisteessa :)



3 dl maitoa 
25 g hiivaa (tai kuivahiivaa puoli pussia)
0,75 tl suolaa 
1 dl sokeria 
2 tl kardemummaa 
7,5-9,5 dl vehnäjauhoja 
100 g sulatettua voita 

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Lisää suola, sokeri ja kardemumma. Sekoita joukkoon puolet jauhoista (4 dl) ja vatkaa taikinaa, että muodostuu parempi sitko. Lisää joukkoon jauhoja (2 dl) sekoittaen. Lisää huoneenlämpöinen rasva. Lisää loput jauhot vähitellen. Alusta taikinaa kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Peitä kulho.
Kauli taikina ja levitä päälle voi, sokeri ja kaneli. Kohota pullat liinalla peitettynä. Voitele kohonneet pullat munalla ja koristele raesokerilla. Paista pikkupullia 225 °C n. 8-10 min.

(Veneellä helpottaa, että sulattaa liedellä vesihauteessa voin saman tien lämmitettyyn maitoon ja jatkaa siitä reseptin mukaan.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti