perjantai 5. helmikuuta 2016

Kaurainen leipä leipävuoassa

Tein hyväksi havaitulla reseptillä (blogissani täällä ja täällä) vähän erilaisen leivän leipävuoassa, jossa korvasin ruisrouheen kaurahiutaleilla ja siirapin hunajalla. Onnistui loistavasti ja tuli niin herkullista leipää, että oli tehtävä parin päivän päästä uusi iltapalaksi.





leipävuoka

1 leipä


puoli pussia kuivahiivaa
3 dl vettä
1 tl suolaa
0,25 dl hunajaa
0,25 dl juoksevaa margariinia
6 dl vehnäjauhoja
2 dl kaurahiutaleita

Sekoita lämmitettyyn veteen suola, siirappi, juokseva margariini. Sekoita kuivahiiva pieneen määrään jauhoja ja lisää sekaan. Lisää jauhoja ja kaurahiutaleet ja alusta taikinaksi lopuilla jauhoilla. Revi vähän löysästä taikinasta paloja leivinpaperoituun leipävuokaan joka puolelle tasaisesti. Anna kohota noin 40 minuuttia. Paista 225 asteessa noin 25 minuuttia. Nosta leipä pois vuoasta ja kokeile pohjasta koputtamalla onko leipä kypsä. Kypsä leipä kuulostaa kumealta. Anna lämmön tasaantua vielä ennen viipalointia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti