Mutakakut ovat hauskoja, koska lämpöisinä uunista otettuina niistä ei tarkalleen osaa sanoa, mitä tapahtuu, kun leikkaa ensimmäisen palan. Tällä kertaa keskusta oli hyvin mutaista ja valahti lautaselle. Mutta lämmin suklainen maku on taivaallista, joten viis ulkonäöstä :) Kun malttaa odottaa lopun kakun kanssa seuraavaan päivään, ja maistaa sitä jääkaappikylmänä, kakku on täysin erilaista; siitä pystyy leikkaamaan kiinteän ja hyvin herkullisen suklaakakkupalan, jota voi syödä vaikka sormin ilman lusikkaa, sotkematta.
18 cm irtopohjavuoka
100 g voita
100 g tummaa suklaata
1 dl sokeria
1,25 dl vehnäjauhoja
2 munaa
koristeeksi rouhittuja pähkinöitä
Sulata voi mikrossa ja lisää sekaan paloiteltu suklaa sekoitellen ja varovasti mikrossa lämmitellen, että suklaa sulaa. Lisää jäähtyneeseen (kädenlämpöiseen) seokseen sokeri, jauhot ja kananmunat, joka välissä hyvin sekoittaen. Kaada seos voideltuun vuokaan (laita pohjalle leivinpaperiympyrä helpottamaan vuoasta irroittamista.) Paista uunin keskiosassa 175 asteessa noin 15-20 min. (Kyseistä kuvan kakkua paistoin 13 minuuttia.) Koristele esimerkiksi rouhituilla pähkinöillä. Syö lämpimänä tai anna jäähtyä jääkaapissa kylmäksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti