torstai 2. lokakuuta 2014

Amerikkalainen omenapiirakka

Tästä tulikin kerralla tämän syksyn parhain omenapiirakka-löytö. Resepti on k-ruoka-sivuilta. Ensimmäinen piirakka katosi landella ennen kuin ehdin edes kameraa etsiä, joten piti maanantaina leipoa uusi, jota pääsivät sitten vanhempani ja veljeni maistamaan. Rapean kuoren alla paljon kotimaisia omppuja pehmeiksi paistuneina. Ihanaa leipoa piirakkaa, kun omenat sai haettua suoraan landella pihan puusta.




korkeareunainen piirakkavuoka

Taikina:
4 dl vehnäjauhoja
2 rkl sokeria
150 g voita
0,5 dl kylmää vettä

Täyte:
1 kg kotimaisia omenoita (laitoin 20 kpl)
1,5 dl sokeria
1,5 rkl vehnäjauhoja
1,5 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
25 g voita

Nypi taikinan voi, sokeri ja jauhot sekaisin. Lisää kylmä vesi ja vaivaa taikinaksi kädellä. Laita jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

Pilko kotimaiset omenat isoiksi kuutioiksi (ei tarvitse kuoria). Sekoita joukkoon sokeri, jauhot, kaneli ja vaniljasokeri. 

Painele puolet taikinasta voidellun vuoan pohjalle ja reunoille. Kaada omenaseos päälle. Ripottele pieniä voipaloja vielä täytteen päälle. Litistä ja venyttele loput taikinasta käsien välissä litteäksi ja nosta omenoiden päälle. Litistele ja venyttele vielä että taikina yltää reunoille asti ja painele kansi kiinni reunoilla näkyvään taikinaan. Ei haittaa vaikka pintaan tulisi pieniä repeämiä. Tee veitsenkärjellä kanteen paljon reikiä. Paista alatasolla 180 asteessa noin 25-35 minuuttia. Syö lämpimänä vaniljajäätelön kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti