korkeareunainen piirakkavuoka
Taikina:
4 dl vehnäjauhoja
2 rkl sokeria
150 g voita
0,5 dl kylmää vettä
Täyte:
1 kg kotimaisia omenoita (laitoin 20 kpl)
1,5 dl sokeria
1,5 rkl vehnäjauhoja
1,5 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
25 g voita
Nypi taikinan voi, sokeri ja jauhot sekaisin. Lisää kylmä vesi ja vaivaa taikinaksi kädellä. Laita jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
Pilko kotimaiset omenat isoiksi kuutioiksi (ei tarvitse kuoria). Sekoita joukkoon sokeri, jauhot, kaneli ja vaniljasokeri.
Painele puolet taikinasta voidellun vuoan pohjalle ja reunoille. Kaada omenaseos päälle. Ripottele pieniä voipaloja vielä täytteen päälle. Litistä ja venyttele loput taikinasta käsien välissä litteäksi ja nosta omenoiden päälle. Litistele ja venyttele vielä että taikina yltää reunoille asti ja painele kansi kiinni reunoilla näkyvään taikinaan. Ei haittaa vaikka pintaan tulisi pieniä repeämiä. Tee veitsenkärjellä kanteen paljon reikiä. Paista alatasolla 180 asteessa noin 25-35 minuuttia. Syö lämpimänä vaniljajäätelön kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti