maanantai 28. huhtikuuta 2014

Kaura-porkkanasarvi

Suolaisia sarvia sämpylätaikinasta, sisällä porkkanaa, kaurahiutaleita ja rakuunaa.


2 kpl

Sämpylätaikina:
2,5 dl maitoa
puolikas hiivapala
3 rkl hunajaa
2 dl vehnäjauhoja
0,5 dl ruisleseitä

1 tl sormisuolaa
0,5 dl öljyä
noin 3,5 dl vehnäjauhoja

Täyte:
3 porkkanaa

2 dl kaurahiutaleita
0,5 dl juoksevaa margariinia
2 tl rakuunaa
suolaa

Voiteluun:
tilkka veden ja öljyn sekoitusta 1:1

Lämmitä neste mikrossa. Sekoita joukkoon tuorehiiva. Lisää hunaja ja jauhot. Sekoita 5 minuuttia tasaiseksi ja nosta kulho lämpimään vesihauteeseen kohoamaan. Juuri on valmis, kun se kuplii ja on kohonnut.

Lisää juureen suola ja öljy ja sitten jauhoja pikkuhiljaa sekoitellen taikinaa tasaiseksi, lisää tarvittaessa vielä jauhoja.

Tee täyte raastamalla porkkanat ja sekoittamalla muut aineet joukkoon.

Jaa taikina kahteen osaan ja kauli ne leivinpaperille. Jaa täyte kahtia molemmille taikinalevyille ja rullaa ja aseta sarven muotoon. Viillä ja voitele ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti