Mukavaa lämmintä pääsiäistä kaikille! Raparperitäytteinen täytekakku oli raikas ja hyvä jälkkäri pääsiäispöytään.
irtopohjavuoka 18 cm halkaisija, 2 täyteväliä
Pohja:
3 kananmunaa
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Kostutus:
1,5 dl sitruunanmakuista kivennäisvettä.
Raparperikerma: (kakun kahteen väliin)
noin 4-5 dl pakastettuja raparperikuutioita
0,25 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1,5 rkl kylmää vettä
1,5 rkl perunajauhoja
2,5 dl flora vispiä
Kuorrutus:
2 x 250 g sokerimassaa, jonka alle 0,5 dl flora vispiä
Koristelu:
sokerimassaa värjättynä pastaväreillä
Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää siivilän läpi massan joukkoon varovasti sekoittaen. Voitele ja jauhota vuoka vehnäjauhoilla. Paista 175 asteessa noin 25 min. Kokeile kypsyys tikulla.
Kumoa perunajauhotetulle lautaselle ja anna jäähtyä, leikkaa kolmeen osaan.
Tee ensin paksu kiisseli. Sulata raparperikuutiot kattilassa kiehuvaksi ja soseeksi. Lisää sokeri ja vaniljasokeri. Sekoita yhteen kylmä vesi ja perunajauho. Ota kattila liedeltä ja kaada sekoittaen suuruste joukkoon. Laita liedelle vielä hetkeksi että pulpahtaa/kiehahtaa ja ota taas pois. Anna jäähtyä täysin jääkaapissa. Vispaa vispi vaahdoksi. Lisää jäähtynyt kiisseli varovasti nostellen ja sekoittaen.
Kostuta ja täytä kakku raparperikermalla, käytä apuna reunakalvoa.
Varaa 2 x 250 g sokerimassaa kuorrutukseen ja sen alle vispaa 0,5 dl flora vispiä eristeeksi. Käytä tomusokeria kaulimiseen. Koristeet tehty päivä etukäteen.
Hieno kakku! Puhdas, moderni ja seesteinen. Kaunista kevättä!
VastaaPoista