tiistai 30. huhtikuuta 2013

Baileys-mutakakku

Hauskaa vappua! Tämä resepti on Canelialta. Vähensin sokerin määrää. Olisi voinut paistaa hetken kauemminkin, koska tuli turhankin mutaista. Mutta onhan se tahmainen taikina vaan hyvä, ja maistui kakusta hiukan baileyskin. Huoneenlämpöisenä on vielä valuvaa eli helpompi leikata jääkaappikylmänä seuraavana päivänä, jos malttaa :)





20 cm irtopohjavuoka

150 g voita
65 g tummaa suklaata
3 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
ripaus suolaa
3 munaa
3 dl sokeria (laitoin 2 dl)
2 tl vaniljasokeria
0,5 dl Baileysiä

Leikkaa irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperista sopiva ympyrä ja voitele reunat. Sulata voi ja lisää siihen paloiteltu tumma suklaa. Sekoittele, että suklaa sulaa tai lämmitä vielä varovasti mikrossa. Yhdistä vehnäjauhot, kaakaojauhe ja suolaripaus keskenään. Sekoita kananmunat, sokeri, vaniljasokeri ja Baileys kulhossa vaahdottamatta ja siivilöi joukkoon kuivien aineiden seos. Lisää hieman jäähtynyt voi-suklaasula, kääntele taikina tasaiseksi ja kaada vuokaan. Paista 175 asteessa noin 15-25 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ensin huoneenlämmössä ja nosta sitten vielä jääkaappiin viilenemään. Tarjoile kermavaahdon tai vaniljajäätelön kera.


2 kommenttia:

  1. Oi, nam! Näyttää hyvältä!:) Mukavaa vappua!:)

    VastaaPoista
  2. Heippa! Tämä kuulostaa ja näyttää niiiin hyvältä, että on ihan pakko testata - jossain naistenillassa... ;)

    VastaaPoista