irtopohjavuoka 20 cm halkaisija, 2 täyteväliä
Tumma sienikakkupohja:
3 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1,25 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
0,75 dl kiehuvaa vettä
Kostutus:
2 dl vesi+vanilja-uute
Appelsiinikerma: (yhteen väliin)
0,5 dl sokeria
0,5 dl vettä
1 appelsiinin kuori
1 appelsiinin mehu
1 rkl perunajauhoja
1,25 dl flora vispiä
Tummasuklaakerma: (yhteen väliin)
1,25 dl flora vispiä
50 g tummaa suklaata
Koristelu:
Pinta valkoista sokerimassaa.
Koristeet pastaväreillä (Sugarflair) värjättyä sokerimassaa.
2,5 dl Flora vispiä vispattuna: vähän eristeeksi kakun päälle ja loput pursotettu, osa värjättynä keltaiseksi pastavärillä (Sugarflair).
Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Kuumenna vesi kiehuvaksi mikrossa ja kun vaahto on valmista jatka sekoitusta täydellä teholla ja kaada vesi pieninä erinä sekaan. Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää siivilän läpi massan joukkoon varovasti sekoittaen. Voitele ja jauhota vuoka vehnäjauhoilla. Paista 175 asteessa noin 25 min. Kokeile kypsyys tikulla.
Kumoa tomusokeroidulle lautaselle ja anna jäähtyä. Leikkaa kolmeen osaan.
Appelsiinitäyte: Laita kattilaan kaikki aineet lukuun ottamatta vispikermaa. Sekoita hyvin ja anna kuumentua kattilassa kunnes kiehahtaa. Anna jäähtyä hyvin jääkaapissa. (Tähän asti voit tehdä täytteen jo kun kakku on uunissa.) Vaahdota vispikerma ja lisää sen joukkoon hyvin jäähtynyt appelsiinikiisseli.
Suklaatäyte: Sulata suklaa varovasti mikrossa välillä sekoittaen. Anna jäähtyä hyvin. Vispaa vispi. Nosta pari kukkurallista ruokalusikallista vispiä suklaaseen ja sekoita nopeasti sekaisin. Kaada se sitten lopun vispin sekaan ja sekoita rauhallisesti.
Kostuta kakkupohjat ja täytä kakku täytteillä, käytä halutessasi apuna reunakalvoa. Anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.
Vispaa vispi ja käytä vähän kermaa koko kakun ohueen tasaiseen kuorruttamiseen. Kauli sokerimassasta pyöreä pala ja leikkaa se irtopohjavuoan pohjan avulla oikean kokoiseksi ja leikkaa sitten vielä reunoista pari senttiä pienemmäksi. Muista käyttää tomusokeria kaulimisen apuna. Nosta ympyrä kakun päälle keskelle. Pursota loput vispikermasta reunoille.
Muista että pursotuspussi ja vispikerma on hyvä olla kylmää, että pursotukset onnistuisivat parhaiten. Pursotuspussin voi myös välillä laittaa hetkeksi kylmään kesken pursotuksen. Säilytä kakku jääkaapissa ilman kupua kosteuden ehkäisemiseksi. Jos kuljetat kakkua, uhraa yksi kakkuvuoka tekemällä sen kanteen pari hengitysreikää.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti