sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Laskiaispulla

Parasta hillolla, mantelimassalla ja kermavaahdolla.


noin 20 kpl pikkupullia

3 dl maitoa
25 g hiivaa
0,75 tl suolaa
1 dl sokeria
2 tl kardemummaa
7,5-9,5 dl vehnäjauhoja
100 g sulatettua voita

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Lisää suola, sokeri ja kardemumma. Sekoita joukkoon puolet jauhoista (4 dl) ja vatkaa taikinaa, että muodostuu parempi sitko. Lisää joukkoon jauhoja (2 dl) sekoittaen. Lisää huoneenlämpöinen rasva. Lisää loput jauhot vähitellen. Alusta taikinaa kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Peitä kulho ja laita lämpimään vesihauteeseen kohoamaan kaksinkertaiseksi.

Pyörittele pullat. Voitele munalla. Päälle raesokeria. Paista 225 asteessa noin 8-10 min. Halkaise ja täytä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti