sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Vaniljainen raparperi-mascarponepiirakka

Hyvänmakuista ja hyväntuoksuista piirakkaa, mutta oli aika vaikeaa leikata siistejä paloja, kun oli niin pehmoista.



piirakkavuoka

Murotaikina:
1 dl juoksevaa margariinia
1 dl fariinisokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
noin 6-8 dl pakastettuja raparperikuutioita
1 vaniljatanko + ripaus sokeria
250 g mascarponejuustoa
1 muna
0,5 dl sokeria
2 rkl maitoa

Sekoita voi ja sokeri. Lisää muut aineet. Painele taikina voidellun piirakkavuoan tai irtopohjavuoan pohjalle.

Levitä sulatetut raparperikuutiot pohjan päälle. Halkaise vaniljatanko ja raavi veitsellä siemenet irti leikkuulaudalle. Lisää ripaus sokeria siementen joukkoon ja sekoittele veitsenkärjellä, koska silloin siemenet irtoavat paremmin toisistaan täytteessä. Sekoita täytteen ainekset yhteen ja kaada raparperien päälle vuokaan.

Paista 200 asteessa n. 20-30 minuuttia.

*ajastettu postaus*

1 kommentti:

  1. Oh, kuulostaa todella ihanalta piirakalta! Tuosta kun saisi palasen ottaa itelleen! :-)

    VastaaPoista