perjantai 25. tammikuuta 2013

Omenakeikauskakku

Omenakeikaus on yksi parhaimmista omenapiirakoista mitä tiedän; omenat tulevat ihanan pehmoisiksi ja suussasulaviksi kypsyessään taikinan alla.


20 cm irtopohjavuoka, 2 hengen reilu annos

Vuoan pohjalle:
0,25 dl juoksevaa margariinia
0,5 dl fariinisokeria
2-3 omenaa

Taikina:
0,75 dl juoksevaa margariinia
1 dl sokeria
1 muna
1,25 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta

Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle. Levitä pohjalle pullasudilla juokseva margariini ja fariinisokeri sekaisin. Asettele omenasiivut vuokaan.

Sekoita taikinan margariini ja sokeri yhteen. Lisää kananmuna. Sekoita jauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan. Kaada ja tasoita taikina omenasiivujen päälle vuokaan. Paista kakkua 180 asteisessa uunissa n. 35 minuuttia. Laita uunin pohjalle pelti, koska vuoka saattaa vuotaa. Kumoa tarjoiluvadille. Tarjoa vaniljajäätelön kanssa.

1 kommentti:

  1. Pakko ottaa ohje talteen, omenaherkut on niin ihania :) Pitäisi vaan ensin ostaa tuollainen pieni irtopohjavuoka...

    VastaaPoista