keskiviikko 16. tammikuuta 2013

Appelsiini-unikonsiemenkakku

Resepti on Hayley's cuisine-blogista. Hyvää ilman kermavaahtoakin :) Unikonsiemenistä tuli hauska lisämaku ja upea ulkonäkö. Periaatteessa on aika samantyyppinen kakku kuin tämä appelsiini-oliiviöljykakku, jonka tein syksyllä.




20 cm irtopohjavuoka

2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1 mm suolaa (ripaus)
3 rkl unikonsiemeniä
3 dl vehnäjauhoja
1 appelsiinin kuori raastettuna
2 munaa
1 dl maitoa (laitoin 1 appelsiinin mehun ja lisäsin maitoa tilkan että yhteensä 1 dl)
0.5 dl (oliivi)öljyä (laitoin oliiviöljyä)
250 g maitorahkaa
(kermavaahtoa kuorrutteeksi)

Mittaa kulhoon sokeri, leivinjauhe, suola ja unikonsiemenet. Sekoita huolellisesti, ja lisää joukkoon myös vehnäjauhot.
Lisää kuivien aineiden joukkoon kuoriraaste, munat, maito ja öljy ja sekoita esim. vispilällä huolellisesti sekaisin. Työstä seokseen lopuksi vielä maitorahka, ja kaavi taikina öljyttyyn vuokaan. Paista 180-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Käytä uunin toisiksi alinta tasoa (tai alinta, jos paistat kakun korkeassa torvivuoassa).
Jäähdytä ja kuorruta halutessasi kermavaahdolla.

1 kommentti:

  1. Hauska yllätys kun leikkaa kakun. Sisältä ihanan vaalea ja unikonsiemenet näkyvät kivasti:)

    VastaaPoista