torstai 5. heinäkuuta 2012

Suklaakakut vanhasta blogista

Tässä on kollaasi vanhassa blogissani "Annikan keittiössä" olleista suklaakakuista. Kaikkiin on lisätty nyt reseptit.

SALMIAKKI-SUKLAAKAKKU:



7.6.12

20 cm irtopohjavuoka

Pohja:
2 munaa
1 dl sokeria
75 g voita
50 g tummaa suklaata
50 g salmiakkitäytesuklaata (fazer)
1,25 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
 
Vatkaa kananmunat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Sulata voi mikrossa. Lisää suklaa paloina sulatetun voin joukkoon ja sekoita. Tarvittaessa sulata vielä hetki lisää mikrossa että suklaa sulaa. Lisää seos munavaahtoon samalla varovasti sekoittaen. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää jauhot taikinaan varovasti sekoittaen. Kaada taikina hyvin voideltuun, vehnäjauhotettuun irtopohjavuokaan. Paista 175 asteessa noin 20 minuuttia. Kakku jää vähän kosteaksi sisältä. Anna kakun jäähtyä hetken, ennen kuin kumoat.

Lakritsikinuski:
100 g pussi Alku-lakritsitoffeeta
1 dl vispikermaa

Kuumenna toffeet ja kerma varovasti kattilassa kunnes toffee sulaa. Anna kiehua varovasti muutama minuutti kunnes seos vähän paksuuntuu. Nosta kattila liedeltä ja sekoita hetki. Kaada jäähtyneen pohjan päälle ja tasoita lastalla. Koristele. Anna jäähtyä jääkaapissa.
Koristelut suklaapalluroilla nonparellihyllystä.



VADELMA-SUKLAAKAKKU:



14.5.12

24 cm irtopohjavuoka

Pohja:
4 munaa
2 dl sokeria
150 g voita
200 g tummaa taloussuklaata
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa kananmunat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Sulata voi mikrossa. Lisää suklaa paloina sulatetun voin joukkoon ja sekoita. Tarvittaessa sulata vielä hetki lisää mikrossa että suklaa sulaa. Lisää seos munavaahtoon samalla varovasti sekoittaen. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää jauhot taikinaan varovasti sekoittaen. Kaada taikina hyvin voideltuun, vehnäjauhotettuun irtopohjavuokaan.
Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia tai kunnes puutikkuun ei jää taikinaa. Kakku jää vähän kosteaksi sisältä. Anna kakun jäähtyä hetken, ennen kuin kumoat. Jaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan.

Vadelmakerma:
200 g pakastevadelmia
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 rkl kylmää vettä
2 rkl perunajauhoja
4 dl vispikermaa

Tee ensin kiisseli. Sulata vadelmat kattilassa kiehuvaksi ja soseeksi. Lisää sokeri ja vaniljasokeri. Sekoita yhteen kylmä vesi ja perunajauho. Ota kattila liedeltä ja kaada sekoittaen suuruste joukkoon. Laita liedelle vielä hetkeksi että pulpahtaa/kiehahtaa ja ota taas pois. Anna jäähtyä täysin jääkaapissa. Vispaa vispikerma vaahdoksi; jätä vähän löysemmäksi. Lisää jäähtynyt kiisseli varovasti nostellen ja sekoittaen.
Laita kakkupohja reunakalvon sisään ja vielä irtopohjavuoan reunuksen sisään. Jaa täyte (noin 8 dl) kahteen väliin. Laita kakku jääkaappiin yöksi.

Kuorrutus:
200 g tummaa suklaata (Fazer)
1 dl kuohukermaa
2 tl voita

Kuumenna kerma mikrossa kuumaksi, ei kiehuvaksi. Lisää suklaapalat ja sekoita että sulavat. Tarvittaessa käytä nopeasti mikrossa. Lisää voi ja sekoita hyvin. Suojaa tarjoilulautanen leivinpaperisuikaleilla. Kaada kuorrute kakun päälle ja levitä nopeasti reunoja kohti ja anna valua reunojen yli. Tasoita vielä nopeasti reunat. Irroita leivinpaperisuikaleet.
Koristelu: 2 palaa tummaa suklaata sulatettuna leivinpaperista tehdyssä pursotinpussissa.



PÄTKISMUTAKAKKU:




6.3.12

18 cm irtopohjavuoka

50 g tummaa suklaata
100 g pätkispaloja
2 munaa
1 dl sokeria tai muscovadosokeria
100 g voita tai juoksevaa margariinia
1,25 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta

15 cm, 18cm tai 20 cm kakkuvuoka sopii. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri valkeaksi vaahdoksi. Sulata voi mikrossa ja lisää siihen tummasuklaapalat ja sekoittele että sulavat. Kaada munasokerivaahtoon. Rouhi pätkispalat veitsellä karkeaksi.  Lisää vehnäjauhot ja leivinjauhe varovasti sekoittaen. Lisää viimeiseksi pätkisrouhe. Kaada seos voideltuun vuokaan (leivinpaperi pohjalle, niin on ehkä helpompi irrottaa). Paista uunin keskiosassa noin 10-18 min. Tikkuun pitää tarttua taikinaa!
Kuorrutin kakun vispi floran jämällä. Päällä suklaahippusia.


ITALIALAINEN SUKLAAKAKKU:


31.5.11

18 cm irtopohjavuoka

100 g tummaa suklaata
50 g voita
2 keltuaista
100 g tomusokeria = 1,75 dl
0,75 rkl perunajauhoa
0,5 tl vaniljasokeria
2 valkuaista

Sulata suklaa ja rasva, sekoita. Anna seoksen jäähtyä. Vatkaa keltuaiset ja tomusokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää perunajauhot ja vaniljasokeri. Sekoita suklaa-rasva-seos keltuaisvaahtoon. Lisää käännellen mukaan kovaksi vatkatut valkuaiset.

Voitele irtopohjavuoka ja leikkaa pohjalle leivinpaperi. Voitele reunat. Kaada taikina vuokaan. Paista kakkua 180 asteessa 15 min. Jäähdytä ja laita jääkaappiin. Tarjoa kylmänä.



PÄTKISKAKKU:



6.11.10

26 cm irtopohjavuoka

5 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 rkl leivinjauhetta
4 rkl kaakaojauhetta
150 g sulatettua voita
2-2,5 dl turkkilaista jogurttia
140 g pätkiksiä
3 kananmunaa

Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata rasva. Lisää murskatut Pätkikset kermaviili ja munat. Lisää vielä kuivat aineet. Sekoita seos huolella. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 40-45 minuuttia 175 asteessa. Anna seistä yön yli jääkaapissa maustumassa.



MUTAKAKKU:

21.5.09

Ohje puolitettu Ewelyniltä.

100 g tummaa suklaata (Fazer)
2 munaa
1 dl sokeria
100 g voita
1,25 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri valkeaksi vaahdoksi. Sulata suklaa ja voi ja kaada munasokerivaahtoon. Lisää vehnäjauhot ja leivinjauhe varovasti sekoittaen. Kaada seos voideltuun ja jauhotettuun pyöreään vuokaan. Paista uunin keskiosassa noin 10min.
Päällä tomusokeria.




SACHERKAKKUJA: 
kaikki tehty samalla anopin antamalla reseptillä







5.2.12
26.1.11
27.8.09
23.8.09
17.5.09

Resepti anopilta (varmaankin joskus jostain lehdestä napattu).

Pohja:
150 g tummaa suklaata
150 g voita
1,5 dl sokeria
4 keltuaista
1 dl mantelijauhetta
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
4 valkuaista
 
Kakkuvuokaan:
juoksevaa margariinia ja vehnäjauhoja

Kostutus:
0,5 dl tummaa rommia, captain morgan
0,5 dl vettä

Täyte:
noin 300 g aprikoosimarmeladia kahteen väliin

Kuorrutus:
200 g tummaa suklaata
50 g voita tai leivontamargariinia

Lisäksi:
1-2 dl kuohukermaa

Sulata paloiteltu suklaa varovasti mikrossa ja ota sivuun jäähtymään. Vaahdota paloiteltu rasva ja sokeri. Lisää vaahtoon keltuaiset yksitellen voimakkaasti vatkaten. Lisää mukaan hieman jäähtynyt, sula suklaa ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi puhtaassa kulhossa. Kaada suklaataikina valkuaisvaahdon sekaan ja sekoita varovasti nuoljijalla. Kaada taikina voideltuun ja vehnäjauhotettuun 24 cm kakkuvuokaan ja paista 175 °C noin 40-50 minuuttia. Kumoa kakku ja anna jäähtyä. Jaa kakku kolmeen osaan. Kostuta levyt (3 kpl) rommi-vesiseoksella. Levitä kahteen väliin aprikoosimarmeladi. Anna seistä jääkaapissa seuraavaan päivään. Voit myös tehdä pohjan yhtenä päivänä ja toisena täyttää ja kolmantena kuorruttaa. Kakku paranee vanhetessaan kun maut tasoittuvat.

Suojaa lautanen leivinpaperisuikaleilla. Sulata rasva mikrossa ja sekoita suklaapalat joukkoon vähän kerrallaan ja tarvittaessa pidä muutama sekunti mikrossa. Vatkaa kuorrutus kuohkeaksi ja kiiltäväksi. Kaada kuorrute kakun päälle keskelle ja reippain vedoin levitä kuorrute että valuu reunoille. Tasoita reunat. Koristele haluamallasi tavalla, esimerkiksi suklaakoristeilla tai -spritsauksilla. Tarjoa lisänä vatkattua kermaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti