Suussa sulavaa kakkua pimeisiin syysiltoihin. Resepti täältä, mutta muokkasin siten, että tein pienempään vuokaan puolitetun brownie-osuuden jonka laitoin kokonaan pohjalle enkä säästänyt pinnalle mitään. Juustokakkukerroksesta jätin kaakaojauheen pois ja käytin mascarponejuustoa ja määrän mukaan laskin suklaan määrän suuremmaksi. Päällä koristeena pakastekuivattua karpalorouhetta.
Alla resepti miten tein.
20 cm irtopohjavuoka
Brownie-kerros:
50 g tummaa suklaata
37,5 g voita
n. 0,87 dl sokeria
0,5 tl vaniljasokeria
1 kananmuna, huoneenlämpöistä
0,625 dl vehnäjauhoja
1/8 tl suolaa
Suklaajuustokakku:
62,5 g tummaa suklaata
250 g mascarponejuustoa
0,4 dl sokeria
1 kananmuna
Lämmitä uuni 160 C. Vuoraa vuoka leivinpaperilla.
Tee ensin brownie-kerros. Pilko tumma suklaa ja voi pienemmiksi paloiksi ja sulata mikrossa, ensin voi, lisää suklaa, sulata lisää varovasti sekoitellen.
Lisää sokeri ja vaniljasokeri suklaa-voiseokseen ja sekoita tasaiseksi käsin lusikalla.
Lisää huoneenlämpöinen kananmuna ja sekoita nopeasti. Lisää jauhot ja suola seokseen ja sekoita. Älä sekoita liikaa. Levitä taikina vuoan pohjalle ja tasoita pinta.
Paista brownie-pohjaa uunin keskitasolla 5-8 minuuttia, kunnes pinta on pysähtynyt. Ota uunista ja anna jäähtyä sillä aikaa kun teet juustokakkukerroksen.
Suklaajuustokakku:
Sulata tummasuklaa mikrossa, laita sivuun. Vatkaa juusto lusikalla pehmeäksi. Lisää sokeri ja sekoita tasaiseksi. Lisää sitten kananmuna ja vatkaa tasaiseksi. Lisää lopuksi suklaasulaan lusikallinen kerrallaan juustomassaa ja sekoita joka välissä nopeasti.
Kaada juustokakkukerros esipaistetun brownie-pohjan päälle, joka saa olla vielä lämmin. Tasoita pinta nopeasti lusikalla.
Paista kakkua uunin keskitasolla n. 30 minuuttia tai kunnes reunat ovat pysähtyneet mutta keskiosa tutisee vielä. Anna kakun jäähtyä huoneenlämmössä kokonaan ja laita sitten jääkaappiin vähintään 4 tunniksi tai mielellään yön yli.

Ei kommentteja:
Lähetä kommentti