Tätä minun on pitänyt leipoa jo pitkään ja vihdoin sain aikaiseksi. Todella herkullista. Mustaherukka ja suklaa sopivat niin hyvin yhteen. Resepti täältä. Tein puolikkaan annoksen.
20 cm irtopohjavuoka
100 g tummaa suklaata
75 g voita
2 kpl munaa
1 dl sokeria
1,75 dl vehnäjauhoja
1 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
0,5 tl leivinjauhetta
100 g mustaherukoita
Leikkaa eivinpaperiympyrä irtopohjavuokaan (Ø 20 cm) ja voitele myös vuoka.
Sulata paloiteltu suklaa ja voi mikrossa ja anna jäähtyä.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Sekoita jauhojen joukkoon kaneli, vaniljasokeri ja leivinjauhe.
Yhdistä suklaa-voiseos ja muna-sokerivaahto varovasti ja sekoita joukkoon jauhoseos.
Kaada puolet taikinasta vuokaan ja ripottele päälle mustaherukat. Levitä päälle loput taikinasta.
Paista mustaherukkamutakakkua 175-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia. (Paistoin puolitettua kakkua myös 30 minuuttia.) Anna jäähtyä ennen tarjoilua. Kylmänä palat leikkaantuvat kauniimmin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti