Tässä kakussa pääsiäispupu on kaivautunut kakkuun, niin että multa roiskuu 😀 Täyte sitruunaa ja kookosta.
20 cm kakkurenkaassa tehty pohja
Pohja:
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Vaahdota (huoneenlämpöiset) kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää siivilän läpi massan joukkoon varovasti sekoittaen. Voitele ja jauhota vuoka vehnäjauhoilla, mutta ei rengasta. Paista 175 asteessa noin 30 min. Kokeile kypsyys tikulla.
Kostutus:
2 dl maitoa
Kookoskerma yhteen väliin:
2 dl kookosmaitoa
0,25 dl sokeria
1 rkl perunajauhoja
1,5 dl vispikermaa
Kattilaan kookosmaito, sokeri, perunajauho. Kuumenna kunnes kiehahtaa ja sakeutuu, ota pois liedeltä. Kaada sopivaan kulhoon. Jäähdytä jääkaapissa. Vispaa vispi, sekoita kiisseli ja vispi yhteen.
Sitruunakerma yhteen väliin:
0,5 dl sokeria
0,5 dl vettä
1 sitruunan mehu
1 sitruunan raastettu kuori
1 rkl perunajauhoja
1,5 dl vispikermaa
Laita kattilaan kaikki aineet lukuun ottamatta vispiä. Sekoita hyvin ja anna kuumentua kattilassa kunnes kiehahtaa. Anna jäähtyä hyvin. Vaahdota vispi ja lisää sen joukkoon hyvin jäähtynyt sitruunakiisseli.
Koristelu:
2,5 dl flora vispiä
koristeet sokerimassaa
tummaa suklaata (fazer) raastettuna
Vispaa flora vispi. Kuorruta ensin kakku ohuesti ja pursota lopulla määrällä. Tuplaa määrä jos haluat pursottaa myös reunat. Itse jätin reunat vain ohuesti vispillä kuorrutettuina.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti