Syksyinen täytekakku sokerimassakoristeilla, täytteenä vaniljakreemikermaa ja mustikkakermaa.
16-17 cm kakkurengas
Kakkupohja:
3 kananmunaa
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää siivilän läpi massan joukkoon varovasti sekoittaen. Voitele ja jauhota vuoka vehnäjauhoilla, mutta ei rengasta. Paista 175 asteessa noin 25 min. Kokeile kypsyys tikulla. Halkaise kolmeen osaan.
Kostutus: 1,5 dl maitoa
Vaniljakreemikerma yhteen väliin:
0,5 dl vaniljakreemijauhetta
1,25 dl kylmää maitoa
1,25 dl vispikermaa
Sekoita vaniljakreemijauhe kylmään maitoon nopeasti. Vispaa kreemiä muutama minuutti.
Vispaa kerma ja sekoita valmis vaniljakreemi sekaan.
Mustikkakerma yhteen väliin:
100 g pakastemustikoita
0,125 dl sokeria
0,25 tl vaniljasokeria
0,5 rkl kylmää vettä
0,5 rkl perunajauhoja tai maissitärkkelystä
1,5 dl vispikermaa
Tee ensin kiisseli. Sulata mustikat kattilassa kiehuvaksi ja soseeksi. Lisää sokeri ja vaniljasokeri. Sekoita yhteen kylmä vesi ja perunajauho tai maissitärkkelys. Ota kattila liedeltä ja kaada sekoittaen suuruste joukkoon. Laita liedelle vielä hetkeksi että pulpahtaa/kiehahtaa ja ota taas pois. Anna jäähtyä täysin jääkaapissa. Vispaa vispi vaahdoksi. Lisää jäähtynyt kiisseli varovasti nostellen ja sekoittaen.
Eriste sokerimassan alle: vispaa 1 dl vispikermaa
Sokerimassa: 2x250 g, pienestä määrästä tehty koristeet muoteilla, loppu sokerimassa kaulitaan ohueksi silikonimatolla ja tomusokerin avulla, nostetaan kakun päälle, tasoitetaan reunat varovasti venyttämällä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti